Park Stories - Lezing Bleri Lleshi

Date de publication: 
Mardi, 30 juin 2020 - 11:12

Tijdens een auteurslezing op zaterdag 18 juli vertelt schrijver Bleri Lleshi je over zijn nieuwste boek 'Wat na corona?'. Filosoof Bleri Lleshi houdt in dit boek een krachtig en inspirerend pleidooi om het roer om te gooien naar een zorgzamere en socialere samenleving. De lezing is gratis, maar inschrijven is verplicht.

Bleri Lleshi

Wat na corona? Willen we echt terug naar het oude ‘normaal’ van besparen in de sociale zekerheid, de zorg en het onderwijs, en fiscaal pamperen van superrijken? Naar een wereld waar de mensen die de samenleving rechthouden géén helden zijn?

In dit boek en tijdens deze lezing in het park, houdt filosoof Bleri Lleshi een krachtig en inspirerend pleidooi om het roer om te gooien naar een zorgzamere en socialere samenleving.

Want corona heeft een aantal problemen op scherp gezet. Maar de crisis maakt ook duidelijk dat de mens supersociaal, solidair en zorgzaam is.

We staan op een kruispunt. Ofwel misbruiken machthebbers deze crisis. Ofwel grijpen wij dit moment om te kiezen voor positieve verandering: naar een sociale, duurzame en rechtvaardige samenleving.

Bleri Lleshi is politiek filosoof, jongerenwerker in Brussel, docent aan de UCLL en veelgevraagd spreker. Hij schreef o.a. De neoliberale strafstaat (EPO, 2014), de bestseller Liefde in tijden van angst (EPO, 2016), Inaya. Brief aan mijn kind (EPO, 2017) en De kracht van hoop (EPO, 2018).

PRAKTISCH

Za 18.07 I 11:00 I GRATIS, maar inschrijven is verplicht.

Locatie: Viaductpark in Elsene. We zorgen voor voldoende afstand tussen de zitjes en werken met een maximum aantal deelnemers. Het is daarom verplicht om je in te schrijven

INSCHRIJVEN: https://elsene.bibliotheek.be/formulier/inschrijving-bleri-lleshi-18-jul

Op hetzelfde moment van de lezing vindt er ook een voorleesuurtje plaats in het park. Wie wil kan zijn kindjes van 4-8 jaar daar tijdens de lezing kwijt. Best ook even de kinderen inschrijven: https://elsene.bibliotheek.be/formulier/inschrijvingpark18 

FACEBOOKEVENT

PARK STORIES VOOR KINDEREN: WEBSITEFACEBOOK 

Galerie de photos: 
Bleri Lleshi