Babytheek breidt uit en zoekt partners

Publicatiedatum: 
Dinsdag, 23 oktober 2018 - 03:05

De babytheek is een overdonderend succes, er moest zelfs een ledenstop ingevoerd worden. Ondertussen wordt de stock uitgebreid zodat meer families geholpen kunnen worden. In 2019 zal de babytheek bovendien 50 gratis abonnementen schenken aan ouders die het financieel moeilijk hebben. Elsense organisaties die werken met deze doelgroep kunnen hierover contact opnemen met de babytheek (voor 30.11.2018). 

babytheek

In mei ging de allereerste Babytheek (uitleendienst van babyspullen) van het land open in het Elzenhof. De formule bleek een schot in de roos want na een paar maanden moest er een ledenstop ingevoerd worden. Heel wat babymateriaal werd ondertussen uitgeleend en er werden ook verschillende ontmoetingsmomenten en workshops georganiseerd voor leden en vrijwilligers. De Babytheek is niet enkel een initiatief dat goed is voor het milieu, het bevordert ook de sociale cohesie omdat het fungeert als een ontmoetingsplaat voor (aanstaande) ouders uit de wijk.

De Babytheek Elzenhof werkt nu achter de schermen volop aan een uitbreiding van haar stock. Naast de individuele leden zal ze ook volop inzetten op samenwerkingen met organisaties die in de buurt werken met kansengroepen. De bedoeling is om via dergelijke partnerorganisaties jonge ouders die het financieel of sociaal moeilijk hebben, in contact te laten komen met de Babytheek. Maar liefst 50 abonnementen zullen voor het jaar 2019 gratis ter beschikking worden gesteld aan organisaties die deze kunnen toewijzen aan ouders in nood.
Organisaties uit Elsene die werken rond thema’s als armoede en jonge gezinnen kunnen voor 30 november ’18 contact opnemen via sarah.vanriel@vgc.be. In december volgt een kennismakingsgesprek en de abonnenement kunnen vanaf januari 2019 ingezet worden.