Brussel Helpt 2020 steun Babytheek Brussel

Publicatiedatum: 
Donderdag, 23 july 2020 - 11:59

Brussel Helpt kiest Babytheek Brussel als goed doel voor de editie 2020! Met de opbrengst gaan er meerdere Babytheken open in Brussel.

babytheek

Brussel Helpt kiest Babytheek Brussel als goed doel voor de editie 2020. De actiedag gaat dit jaar door op zaterdag 28 november op verschillende locaties in Brussel.

Vandaag is er slechts één babytheek in Brussel, namelijk die in GC Elzenhof. Deze opende twee jaar geleden in het gemeenschapscentrum na een geslaagde crowdfunding. Maar de interesse in een lidmaatschap is groot en er is een noodzaak om uit te breiden naar andere delen van de stad.

Sarah Van Riel (GC Elzenhof) “Dankzij Brussel Helpt kunnen we meer babytheken in Brussel openen en die wachtlijsten voor een lidmaatschap eindelijk wegwerken!”

Een babytheek is een uitleendienst van kwalitatieve babyspullen. Bij een babytheek kan je alle materiaal voor de zorg van je kindje, dat je vaak maar voor een korte periode nodig hebt, lenen. Zoals een badje, een autostoel, een park of een speeltapijt. De babytheek werkt met een toegankelijke abonnementsformule (20 euro) en heeft een zeer brede doelgroep: “ouders en grootouders, arm of rijk, nieuw samengestelde gezinnen of alleenstaanden, expats,…”.

Meer info