Nieuws

Aantal nieuwsberichten: 140
Zorg voor elkaar - 19/03/2020

Wat kun je doen om andere Brusselaars te helpen tijdens de coronacrisis? En hoe kun je zelf hulp vragen? In tijden van crisis is het belangrijk dat we er zijn voor elkaar. Dit kan door bijvoorbeeld hulp te bieden aan oudere buren, door kinderen op te vangen van werkende ouders, een extra portie te koken... Hieronder vind je een overzicht van verschillende initiaitieven die mensen bij elkaar brengen. 

VGC neemt maatregelen tegen verspreiding coronavirus - 13/03/2020

Om de verspreiding van het coronavirus (covid-19) tegen te gaan, sluit GC Elzenhof vanaf 17 maart de deuren. Een datum voor heropening is nog niet bepaald. De activiteiten van Elzenhof blijven ook geannuleerd tot 19 april. Je kan Elzenhof nog bereiken via 02/648 20 30 of via elzenhof@vgc.be of rik.fobelets@vgc.be.
Zorg goed voor jezelf en anderen!

Elzenhof team

Café-O-Lait - 22/01/2020

Café-O-Lait is een gezellig ontmoetingsmoment voor jonge gezinnen. Op zaterdag van 10u tot 12u serveren we in Bibliotheek Sans Souci gratis koffie, gezelligheid en een gevarieerd programma voor baby's, peuters, kleuters (0-6j) én hun ouders.

 

OPROEP/ APPEL 'De Revue'! - 25/11/2019

NL

BEZORG ONS JOUW VERHALEN VOOR 'DE REVUE'

'De Revue' is een idee van Masereelfonds Elsene, in co-creatie met GC Elzenhof.

Een REVUE??? Yep!!! We kunnen zeuren over alles wat mank loopt of we kunnen er op een leuke manier aandacht op vestigen. Al dat moois is een perfect tegengif tegen verzuring en cynisme!

FR

Envoyez-nous vos histoires pour la Revue!

'La Revue' est une idée de Masereelfonds Ixelles, en co-création avec GC Elzenhof.

UNE REVUE ??? Oui !!! Nous pouvons nous plaindre de tout ce qui ne va pas dans notre société ou attirer l’attention d’une manière amusante. Un antidote parfait à l'amertume et au cynisme dans notre société!

SEE U BABY Magical Christmas Market - 25/11/2019

A Christmas market...

Café-O-Lait - 25/11/2019

NL - De laatste twee Café-O-Laits van dit najaar zijn alweer in zicht! Kom gerust eens langs en geniet van een leuke activiteit en een drankje! Voor ouders met kinderen tussen 0 en 6 jaar in Bibliotheek Sans Souci.

FR - Le samedi matin, parents et enfants de 0 à 6 ans sont les bienvenus à la Bibliothèque Sans Souci pour boire un verre et participer à une chouette activité.

EN - On Saturday morning parents with children between 0 and 6 years old are invited to enjoy a drink and a fun activity in the Sans Souci Library.

Luchtpijp: Bouw je eigen fijn stof meter! - 24/10/2019

Er broeit iets rond luchtkwaliteit in onze samenleving. Door het vele verkeer, de grote dieselvloot, de industrie ... wordt de druk op onze luchtkwaliteit alsmaar groter. Het is duidelijk dat het bewustzijn hierover en de druk om er iets aan te doen groeit. Dit helpt om het thema op de agenda te zetten. Een voorbeeld hiervan is dat burgers zelf aan de slag gaan om luchtkwaliteit te meten. En ook wij in Elzenhof dragen graag ons steentje bij!

Music-O-Bar: Fuga + Dilan - 09/10/2019

Fuga invites you to his 1st EP release concert in Brussels to present you his pop-folk universe. Voordien speelt Dilan gitaar/ ukulélé.

Meebouwen aan U GARDEN? – de collectieve tuin op de See U-site - 09/10/2019

U Garden is de collectieve tuin van Elzenhof door en voor buurtbewoners op de SEE U-site. Heb je zin om mee te bouwen aan deze tuin? Iedereen die wil meehelpen - voor een keertje of vaker - is zeer welkom!

Zeefdruk / Sérigraphie (initiation) - 09/10/2019

Don/Jeu 24.10 & 14.11 I 19:00-22:00

NL Kom en ontdek deze leuke druktechniek! Zeefdruk is een techniek die gebruikt wordt voor textielbedrukking, affiches en kunstdrukken. Eigenlijk kan je drukken op alles wat vlak is: textiel, houten planken, papier,... Kies een leuke afbeelding of maak er zelf één. Deze drukken we op een T- shirt of een tote bag. 

EN Come & discover this nice printing technique during 2 workshops. Choose a nice image or make one yourself. Then we print it on a T-shirt or a bag.

Pages