Nieuws

Aantal nieuwsberichten: 134
Luchtpijp: Bouw je eigen fijn stof meter! - 24/10/2019

Er broeit iets rond luchtkwaliteit in onze samenleving. Door het vele verkeer, de grote dieselvloot, de industrie ... wordt de druk op onze luchtkwaliteit alsmaar groter. Het is duidelijk dat het bewustzijn hierover en de druk om er iets aan te doen groeit. Dit helpt om het thema op de agenda te zetten. Een voorbeeld hiervan is dat burgers zelf aan de slag gaan om luchtkwaliteit te meten. En ook wij in Elzenhof dragen graag ons steentje bij!

Music-O-Bar: Fuga + Dilan - 09/10/2019

Fuga invites you to his 1st EP release concert in Brussels to present you his pop-folk universe. Voordien speelt Dilan gitaar/ ukulélé.

Meebouwen aan U GARDEN? – de collectieve tuin op de See U-site - 09/10/2019

U Garden is de collectieve tuin van Elzenhof door en voor buurtbewoners op de SEE U-site. Heb je zin om mee te bouwen aan deze tuin? Iedereen die wil meehelpen - voor een keertje of vaker - is zeer welkom!

Zeefdruk / Sérigraphie (initiation) - 09/10/2019

Don/Jeu 24.10 & 14.11 I 19:00-22:00

NL Kom en ontdek deze leuke druktechniek! Zeefdruk is een techniek die gebruikt wordt voor textielbedrukking, affiches en kunstdrukken. Eigenlijk kan je drukken op alles wat vlak is: textiel, houten planken, papier,... Kies een leuke afbeelding of maak er zelf één. Deze drukken we op een T- shirt of een tote bag. 

EN Come & discover this nice printing technique during 2 workshops. Choose a nice image or make one yourself. Then we print it on a T-shirt or a bag.

DO/ JEU 7.11: BUURTBAR / BAR de QUARTIER #2 - 18/09/2019

Twee donderdagen per maand organiseert Elzenhof een “Buurtbar”  in de gezellige zaal van Den Teirling. Kom gezellig "buurten", kom genieten van een concertje of doe een activiteit mee!

Speelweken Herfstvakantie - 18/09/2019

Zin in een verrassende speeldriedaagse tijdens de herfstvakantie? Met 'Dieren in de stad' en 'Luilekkerland' ben je zeker op het juiste adres! Welkom van maandag 28.10 tem woensdag 30.10 van 9:30 tot 16:00. (Opvang vanaf 8:30 en tot 17:00)

Ecosafaris à XL - 18/09/2019

Les XL-Tours sont des balades insolites à Ixelles. Cet automne, vous aurez l'opportunité de repérer quelques initiatives durables durant une série de safaris écologiques. Partez en EcoSafari et laissez-vous surprendre !

EcoSafari's in XL: #3 DIY- TOUR - 09/09/2019

XL-Tours zijn buitengewoon interessante wandelingen door Elsene. Dit najaar zoomen we in op duurzame initiatieven . Benieuwd naar de eigen kweek van Elsene? Wil je meer zero waste winkelen? Ben je een doe-het-zelver of wil je er één worden? Wat leeft er achter de muren van de oude rijkswachtkazerne?  Ga mee op EcoSafari en laat je verrassen!

Vacature tweetalig communicatiemedewerker Cultuurdienst Elsene - 13/08/2019

Voltijds contract van onbepaalde duur.

Elsene is de culturele gemeente bij uitstek. Je kan er genieten van een rijke cocktail aan theaters, bioscopen, centra, bibliotheken en boekhandels, galerijen en uitgaansgelegenheden; aantrekkingspolen zijn Matonge, Flagey, Châtelain, La Cambre en de universiteitswijk.
Cultuurcommunicatie is daarom zeer belangrijk maar tegelijk complex door de grote hoeveelheid spelers. Beide diensten cultuur (Nederlandstalig en Franstalig) willen voortaan de handen in elkaar slaan en een effectieve cultuurcommunicatie uitbouwen.

 

Vakantie in eigen stad - 07/08/2019

Dankzij de gemeenschapscentra kruipt het vakantiegevoel in elke vezel van je lijf. 

Pages