Elkaar helpen in coronatijden

Publicatiedatum: 
Donderdag, 19 maart 2020 - 12:50

Wil je graag mensen in je buurt helpen? Of heb je zelf hulp nodig? 

Door COVID-19 wordt er aangeraden om zoveel mogelijk thuis te blijven om besmetting te voorkomen. Voor kwetsbare groepen, alleenstaanden en ouderen is dat extra moeilijk. In tijden van crisis is het belangrijk dat we er zijn voor elkaar. Dit kan door bijvoorbeeld hulp te bieden aan oudere buren, boodschappen te doen, een extra portie te koken, contact te houden (telefonisch of via sociale media),... Hieronder vind je een overzicht van verschillende initiatieven die mensen bij elkaar brengen. 

henk

Brussels Helps!

Brussel Helps is een online platform dat helpt om mensen bij elkaar te brengen. Zo kunnen vrijwilligers en mensen die hulp nodig hebben elkaar makkelijker vinden. 

Schrijf je in als vrijwilliger of vraag zelf om hulp: www.impactdays.be/brusselhelps

Heb je geen internet? Je kan GC Elzenhof telefonisch bereiken op het nummer 02 648 20 30.

Meer info

 

Brieven

Wil je buurtbewoners helpen? Je kan gebruik maken van de brieven in bijlage. Deze kan je bij je buren in de bus steken met je telefoonnummer op. Op die manier kunnen mensen je contacteren als ze hulp nodig hebben of een babbel willen. 

 

Verspreid solidariteit, geen virus

Er is een FACEBOOK GROEP Spreading solidarity - not the virus - Brussels. Hierop posten mensen allerlei vragen en antwoorden. Ook worden er INITIATIEVEN aangekondigd, zoals o.a. zingen vanaf het balkon. Perfect om deze tijden van sociaal isolement mee op te fleuren.

 

Buurtpensioen 

Het BuurtPensioen is een netwerk van buren die elkaar helpen in het dagelijks leven. Facebook
 

 

 

 

 

 

 

 

Bijhorende documenten: 
AttachmentSize
PDF icon Brief Nederlands.pdf99.46 KB
PDF icon Brief français.pdf92.85 KB
PDF icon Brief English.pdf86.05 KB
PDF icon Brief Arabisch.pdf63.04 KB