ENTER-festival in Bxl

Publicatiedatum: 
Dinsdag, 17 april 2018 - 03:01

Wat gebeurt er als je kunst in vele handen legt? Wat als burgers, kunstenaars en verenigingen samen in de cockpit van een kunstenfestival gaan zitten? Bekijk het resultaat van 26 tot en met 29 april 2018 tijdens het participatieve & multidisciplinaire kunstenfestival ENTER!

enter festival

Het laatste weekend van april meert het nomadisch en multidisciplinair kunstenfestival ENTER aan in vier Brusselse wijken. Bewoners uit Sint-Pieters-Woluwe, uit de Begijnhofwijk in het centrum, uit Laken en Haren hebben voor hun buurt een festivalprogramma samengesteld, werken met een kunstenaar aan een nieuwe creatie én zitten mee aan de knoppen van de organisatie.

WAT ALS BURGERS MEE CREËREN?
Elke festivalzone vormt de uitvalsbasis voor de langdurige residentie van een professionele kunstenaar die een participatief traject aflegt met bewoners rond een actuele maatschappelijke vraag. Het resultaat van deze residentie is te zien tijdens het festival. De kunstenaars zijn: Karlien Torfs, Jovial Mbenga, Chris Rotsaert/Manoeuvre en Kito Sino.

WAT ALS BURGERS MEE PROGRAMMEREN?
Via een open call tussen juni en september kregen we 209 inzendingen binnen van bestaande participatieve kunstpraktijken en vers Brussels talent dat meer zichtbaarheid en ondersteuning verdient. Hieruit werd een eerste selectie gemaakt door een veelkoppige redactieraad.
Vervolgens gingen bewoners aan de slag met deze preselectie én een programmatiebudget en stelden het definitieve programma voor hun festivalzone samen.

Benieuwd naar het resultaat? Bekijk dan snel het programma en maak je keuze!

PROMOVIDEO

Ontdek het volledige programma en koop snel je tickets