Zoniënmars zet zijn muzikale wereldreis voort

Publicatiedatum: 
Donderdag, 9 april 2015 - 11:59

Zoniënmars-Zoniënklanken – Zondag 26 april 2015: wandelevenement met muzikale intermezzo’s in het Zoniënwoud

Brussel, geen natuur? Het Zoniënwoud is met zijn vierduizend hectare bos een ware schatkamer aan fauna en flora, pal in het centrum van het land. Je vindt er vijf natuurreservaten, zeldzame biotopen, statige bomenrijen, merkwaardige dieren en historische monumenten. 

logo zoniënmars

Wandelroutes

De Zoniënmars speelt deze troef ten volle uit en wil met vier goed gekozen wandelroutes alle Brusselaars en natuurliefhebbers het uitgestrekte bosgebied laten ontdekken.

De Zoniënmars is dit jaar al aan zijn 36ste editie toe. Op initiatief van het Ministerie van Nationale Opvoeding en de Sociaal-Culturele Raad van Watermaal-Bosvoorde ontstond in 1978 de Mars der Ministeries. Deze mars is ondertussen uitgegroeid tot een groots opgezet wandelevenement dat elk jaar meer dan duizend wandelaars naar de groene long van Brussel lokt.

Muzikale wereldreis

Sinds 2013 kent de Zoniënmars met Zoniënklanken ook een muzikaal luik waarbij wandelaars in het bos worden getrakteerd op muzikale intermezzo’s. Vorig jaar trok Zoniënklanken op reis met muziek van over heel de wereld. Dit concept bleek een schot in de roos te zijn. De reis wordt dit jaar voortgezet met Belgische topmuzikanten, Baltische klanken, Afrikaanse ritmes en melodieën uit het Midden-Oosten.

Meer info over de muzikale intermezzo's.

Praktische informatie Zoniënmars-Zoniënklanken

Zondag 26 april 2015
Wandelroutes: 5, 10, 15, 25 km
Startpunt: GC WaBo
Vertrek: tussen 8u en 15u. Muziek van 13u tot 17u.
Prijs: € 1,50 / € 1 / € 3 (gezinnen)

Het volledige muzikale parcours vind je terug op de wandeling van 10 km. Om van alle muzikale intermezzo’s te kunnen genieten, vertrek je best tussen 12u30 en 14u. Op de wandeling van 5, 15 en 25 km kruis je minstens één muzikaal intermezzo.

Meer info over Zoniënmars/Zoniënklanken.

Zoniënmars-Zoniënklanken is een project van GC WaBo, in samenwerking met GC Kontakt, GC Op-Weule, GC Den Dam, VGC-sportdienst en Muziekpublique. In het kader van Cultuurcentrum Brussel, het netwerk van de 22 gemeenschapscentra.