Zorg voor elkaar

Publicatiedatum: 
Donderdag, 19 maart 2020 - 12:50

Wat kun je doen om andere Brusselaars te helpen tijdens de coronacrisis? En hoe kun je zelf hulp vragen? In tijden van crisis is het belangrijk dat we er zijn voor elkaar. Dit kan door bijvoorbeeld hulp te bieden aan oudere buren, door kinderen op te vangen van werkende ouders, een extra portie te koken... Hieronder vind je een overzicht van verschillende initiaitieven die mensen bij elkaar brengen. 

boodschappen

 

Brussel Helps!

Schrijf je in als vrijwilliger of vraag zelf om hulp: www.impactdays.be

De Vlaamse Gemeenschapscommissie, Muntpunt en BRUZZ slaan de handen in elkaar om alle initiatieven te bundelen. Zo kunnen vrijwilligers en mensen die hulp nodig hebben elkaar makkelijker vinden. Meer info

 

Brieven

Burgers kunnen zelf brieven printen en die in de bus steken bij buren en andere mensen met hun tel.nr op. Op die manier kunnen mensen hen contacteren als ze hulp nodig hebben of een babbel willen. (zie bijlage)

 

Verspreid solidariteit, geen virus

Er is een FACEBOOK GROEP Spreading solidarity - not the virus - Brussels. Hierop posten mensen allerlei vragen en antwoorden. Ook worden er INITIATIEVEN aangekondigd, zoals o.a. zingen vanaf het balkon. Perfect om deze tijden van sociaal isolement mee op te fleuren.

 

Buurtpensioen 

Het BuurtPensioen is een netwerk van buren die elkaar helpen in het dagelijks leven. Facebook
 

 

 

 

 

 

 

 

Bijhorende documenten: 
AttachmentSize
PDF icon Brief1.pdf86.05 KB
PDF icon Brief2.pdf92.85 KB
PDF icon Brief3.pdf99.46 KB
PDF icon Brief 4.pdf63.04 KB