Wat verandert er aan ons gebouw?

overzicht verbouwingen

Elzenhof 3.0.

“Elzenhof krijgt met deze derde renovatieronde een 3.0. versie!”

Elzenhof wordt verbouwd! Het gebouw van Elzenhof geeft nochtans bij vele bezoekers een ‘Wow’- effect en heeft al twee grondige verbouwingen doorstaan. Hierdoor is het waarschijnlijk moeilijk te vatten dat er toch nog wat mankementen zijn.  Met deze derde renovatie willen we een aantal problemen grondig aanpakken. Spannend allemaal, want hierdoor gaat het gebouw een jaartje dicht. Maar niet getreurd! In deze periode gaat Elzenhof nomadisch en vind je ons op verschillende locaties in Elsene. Maar wat wordt er nu precies verbouwd?

Keuken

Een gemeenschapscentrum zonder goede keuken is ondenkbaar. Onze keuken wordt daarom helemaal aangepakt zodat zowel kleine kookateliers alsook catering voor grotere recepties en feestjes mogelijk worden.

Onthaal

Het onthaal krijgt een meer zichtbare balie in de inkomhal. Hierdoor zal de huidige onthaalruimte een nieuwe functie krijgen. Een definitieve invulling is er nog niet, maar het idee van een open werkruimte is het meest voor de hand liggende. Een ruimte waar informele vergaderingen of ontmoetingen kunnen opgezet worden zonder dat men een lokaal moet reserveren.

Tuin

In enkele jaren tijd is de tuin het paradepaardje geworden. Toch zijn zelfs hier nog wat verbeterwerken mogelijk. Er komt onder andere een veel groter dakterras dat de aansluiting tussen de tuin en het gebouw zal vergemakkelijken. Zowel het café als de naastliggende polyvalente ruimte zullen uitgeven op dit dakterras. Events kunnen hierdoor makkelijker tegelijkertijd binnen als buiten doorgaan. De tuin en het gebouw worden nog meer verbonden door het aanleggen van een tribune die zicht geeft op de ruimte onder het dakterras. Het publiek zal hierdoor kunnen plaatsnemen op de tribune tijdens optredens in deze ruimte.

Trappen

Elzenhof heeft vele trappenhallen. Al verschillende jaren zorgen deze mooie trappen voor kopzorgen bij veiligheidsinspecties. Na verschillende renovaties aan deze trappen wordt nu ook de laatste trappenhal die niet voldoet aan de veiligheidsnormen aangepakt.

Techniek

Een energiezuinige verwarmingsketel moet het gasverbruik gevoelig doen dalen en in het consultatiebureau van Kind en gezin komt een installatie om frisse lucht aan te voeren.

Zolder

De grootste ingreep zal op de zolder gebeuren. Deze verdieping is al jaren niet meer toegankelijk voor het publiek en zal omgetoverd worden in één groot atelier met bijhorende technische ruimtes. Het wordt een kunstenwerkplaats voor kunstenaars en gezelschappen die nieuwe creaties willen ontwikkelen. Daarnaast zal ook Elzenhof er gebruik van maken om projecten en events te organiseren.

Je ziet, Elzenhof zal met deze derde renovatieronde een 3.0 versie krijgen. Maar hiervoor zal je een jaartje geduld moeten hebben.  Bovendien blijft er nog voldoende werk over om nu reeds een 4.0 versie te plannen.


Interview met Rik Fobelets (Centrumverantwoordelijke GC Elzenhof)

Fotogalerij: 
terras
kunstenwerkplaats