Zwanger in Brussel

Zwanger in Brussel

Zwanger in Brussel

Zwanger is Brussel is een vroedvrouwenpraktijk met 4 enthousiaste vroedvrouwen die sinds 2008 in Molenbeek gevestigd is.

Vanaf 2016 is Zwanger in Brussel ook met een spreekuur gestart in GC Elzenhof in Elsene! Wekelijks op woensdag voormiddag van 9u00 tot 12u00 is er een vroedvrouw in Elzenhof.

De vroedvrouw is specialist in het opvolgen van normaal verlopende zwangerschappen, bevallingen en kraamtijd. Het is wetenschappelijk bewezen dat een persoonlijke begeleiding tot een betere beleving van de geboorte en het ouderschap leidt! We werken samen met gynaecologen voor echo, overleg of verwijzen door indien nodig.

Bevallen kan met Zwanger in Brussel thuis of in de Sint-Janskliniek in 1000 Brussel. 

We geven je graag een afspraak via www.zwangerinBrussel.be om je verder te informeren.

Spreekuur borstvoeding

Zwanger in Brussel start met een spreekuur borstvoeding in GC Elzenhof. Iedere vrijdag van 10u-12u zal er een vroedvrouw of lactatiedeskundige aanwezig zijn voor vragen, twijfels, problemen of gewoon ondersteuning voor mama’s die lang voeden. Het is een vrij spreekuur.

Meer info: www.zwangerinBrussel.be

BABYBOOST

Babyboost is een wekelijks lunchmoment waar recent bevallen of zwangere mama’s mekaar kunnen ontmoeten voor een gezellige babbel, voor het delen van tips en ervaringen, bezorgdheden en twijfels. Het is ook een plek waar je met kleine specifieke vragen terecht kunt bij een vroedvrouw of lactatiekundige.
Babyboost is ontstaan bij vroedvrouwenpraktijk Zwanger in Brussel in Molenbeek, maar gaat ondertussen al op 3 Brusselse locaties door in een samenwerking van Huis van het Kind/Ket in Brussel, Huis der Gezinnen, Kind en Gezin, Kind en Preventie, KOALA, Wheel of Care, Zwanger in Brussel, GC De Kriekelaar, GC Elzenhof.

- elke maandag 12-14u is er Babyboost in Huis van het Kind Nieuwland (Nieuwland 194, 1000 Brussel) met de vroedvrouwen van Wheel of Care en Kind en Gezin
- elke donderdag 12-14u in de praktijk van Zwanger in Brussel (Verrept-Dekeyserstraat 39, 1080 Molenbeek)
- elke vrijdag 12-14u in Gemeenschapscentrum Elzenhof (Kroonlaan 12, 1050 Elsene) met de vroedvrouwen van Zwanger in Brussel

Praktisch:
Gratis! Vooraf inschrijven is niet noodzakelijk.
Niet tijdens de schoolvakanties.
Breng je eigen lunch mee.